Gå till innehåll

Historia


Vår historia började redan 1834, med farmors mormors mor som började sälja blommor från en låda på magen, något senare byggdes en liten kiosk intill kyrkgrindarna. På den tiden fick man inte ha öppet under mässorna i kyrkan, utan snällt plocka undan sina blommor. Utbudet av blommor var begränsat och kompletterades med handgjorda blommor av vax till kransar och dekorationer. Farmors mor som senare drev familjeföretaget var först med att sälja gravljus, och den fina traditionen att tända ett ljus till minne av de avlidna lever vidare fortfarande.

 

 

Lundqvistarna var erkända för sin kvalitet och hantverksskicklighet, inte sällan gjordes stora beställningar till pampiga begravningar. Till kungliga begravningar dekorerades vagnar med förgyllda blad och välformade girlanger.

1960 flyttade man in i en nybyggd liten butik tvärs över gatan, ett riktigt golv efter 120 år måste ha känts lyxigt. Här fortsatte hantverket i många år, med många nöjda kunder och än idag hjälper Anita oss med sina vackra dekorationer till alla helgons dag.

2005 fick butiken sitt nuvarande utseende med både vatten och avlopp.
Välkommen